Alles over Dr. Martens schoenen

Waren ze vroeger bedoeld voor politieagenten, postbodes en fabrieksarbeiders, tegenwoordig zijn Dr. Martens schoenen dé trend voor iedereen die van schoenen en laarzen houdt. Voor mannen, vrouwen en voor kids. Dr. Martens is hot!

De geschiedenis van Dr. Martens

Inmiddels bestaat het merk Dr. Martens al meer dan zestig jaar en voor de aanleiding van het ontwerpen van deze speciale schoen, moeten we zelfs terug naar de Tweede Wereldoorlog. Dr. Klaus Martens was toen legerofficier in het Duitse leger. Tijdens een verlof brak hij zijn enkel, waarna zijn ‘legerkistjes’ met harde zool erg ongemakkelijk zaten. Hij besloot voor zichzelf een comfortabele halfhoge schoen te ontwerpen met een zachtere zool die hij de naam Airwair gaf. Zijn boots werden al snel populair onder arbeiders, politieagenten en postbodes en ook droegen ze bij aan het ‘image’ van punkers en skinheads. Inmiddels is het een schoen voor iedereen en dat is niet vreemd, ze zijn mooi, tijdloos en eenmaal ingelopen, ook nog eens heel comfortabel.

Dr. Martens 1460
De meest bekende boot van Dr. Martens is de 1460, ook wel Pascal genoemd. Hij bestaat al sinds 1 April 1960 en is herkenbaar aan de acht ogen waardoor de veters gehaald worden. De 1460 is een boot met een militaire uitstraling. Van deze razend populaire schoen is ook een Vegan versie uitgebracht, gemaakt van synthetisch materiaal en net zo mooi om te zien.

Het inlopen van een Dr. Martens
Een Dr. Martens is dus met recht een echte ‘must-have’. Er is weinig verkeerds over te vertellen maar toch is het inlopen ervan wel een puntje van aandacht. De boot is vrij strak, waardoor het lijkt of je voeten te weinig ruimte hebben. Haal je de binnenzool eruit dan heb je een klein beetje meer bewegingsruimte. Door er daarna veel mee te lopen, worden ze vanzelf soepeler. Het is overigens verstandig om als je de schoenen voor het eerst aantrekt, een doosje blarenpleisters achter de hand te houden, daarvan heb je ongetwijfeld een aantal nodig. Draag in ieder geval in het begin lekkere dikke sokken en start niet meteen met het lopen van de vierdaagse. Die ga je dan niet uitlopen.

Dr. Martens verzorgen
Als je lang plezier wilt hebben van je Dr. Martens boots dan is het belangrijk ze goed te verzorgen. Gebruik hiervoor de juiste verzorgingsproducten, zoals een water- en vuilafstotende spray. Herhaal het inspuiten minstens één keer per maand en je zult zien dat je lievelingsschoenen heel lang meegaan.

0
Feed

Van Camp Shoes
Hoogstraat 5 
4201CA Gorinchem

Privacyverklaring

Contactgegevens

 0183 - 63 11 63

 info@vancampshoes.nl

Openingstijden

Maandag 09:30 - 17:30

Dinsdag Gesloten

Woensdag - Vrijdag 09:30 - 17:30

Zaterdag 09:30 - 17:00