Tips voor het onderhoud van leren schoenen

Tips voor het onderhoud van leren schoenen

Wanneer je mooie leren schoenen hebt gekocht, wil je de kwaliteit natuurlijk zo lang mogelijk goed houden. Leren schoenen vragen echter om een speciale behandeling. Niet alleen de juiste producten, maar ook de manier waarop je te werk gaat, is bij het behandelen van leer van belang. Bovendien vragen verschillende soorten leer om een eigen behandelmethode. Lees hier onze tips voor het onderhoud van leren schoenen.

Verschillende soorten leer behandelen

Gladleer 

Vuil, zoals zand en stof, kun je met een zachte borstel van gladleren schoenen vegen. Smeer het gladde leer na het schoonvegen in met een speciale crème voor gladleren schoenen. Deze schoencrème is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies een kleur uit die zoveel mogelijk lijkt op de kleur van je schoenen. In plaats van deze speciale crèmes kun je ook bijenwas gebruiken om gladleren schoenen te behandelen. Deze bijenwas trekt in de schoen en zorgt voor een goede verzorging en bescherming tegen invloeden van buitenaf. 


Lakleer
Zijn je lakleren schoenen vies? Dan kun je het vuil het beste met een zachte schoenborstel of een vochtige zemen lap verwijderen. Voor het onderhouden en voeden van schoenen kun je gebruikmaken van een speciale lakmousse voor lakleren schoenen. Zo kunnen lichte krassen of vlekjes vervaagd worden. Nubuck en suèdeBij suède en nubuck is het belangrijk om de structuur van de vezels in stand te houden. Dit doe je door met een suèdeborstel de vezels één kant op te borstelen. Spray de schoenen vervolgens voor gebruik in met een vocht- en vuilafstotende spray. Deze sprays zijn verkrijgbaar in bijbehorende kleuren voor nubuck en suède. Let op: smeer nubuck en suède schoenen niet in met schoencrème. Hierdoor kunnen de haarvezels namelijk aan elkaar gaan plakken, wat onverzorgd staat en de schoenen minder glans geeft.


Spray voor leren schoenen
Om langdurig plezier te hebben van mooie leren schoenen, is het essentieel om deze goed te verzorgen. Om de verzorging wat eenvoudiger te maken, zijn er handige sprays op de markt waarmee je binnen no-time jouw leren schoenen kunt beschermen tegen vocht en andere stoffen van buitenaf. Je kunt een spray kopen die speciaal geschikt is voor leer, maar er zijn ook zogeheten nanosprays op de markt. Deze zijn geschikt voor meerdere soorten materialen. Erg handig als je schoenen uit meerdere materialen bestaan, of als je meerdere soorten schoenen wilt behandelen.


Gebruik schoenspanners
Niet alleen het leer moet mooi blijven, ook de vorm van een leren schoen is essentieel voor het uiterlijk. Leer is een materiaal dat zich snel vormt naar je voeten. Met schoenspanners zorg je ervoor dat de schoenen in goede vorm blijven. Ook zullen er zo geen scheuren en kreukels ontstaan, omdat de schoenen continu onder lichte spanning staan. 


Heb je vragen over de verzorging van je schoenen en de producten die je hiervoor het beste kunt aanschaffen? Kom langs bij Van Camp Shoes, onze schoenwinkel in Gorinchem, en vraag het aan onze specialisten!

0
Feed

Van Camp Shoes
Hoogstraat 5 
4201CA Gorinchem

Privacyverklaring

Contactgegevens

 0183 - 63 11 63

 info@vancampshoes.nl

Openingstijden

Maandag 09:30 - 17:30

Dinsdag Gesloten

Woensdag - Vrijdag 09:30 - 17:30

Zaterdag 09:30 - 17:00